Pyry-koira sitten tuli minun ja siskoni luokse hoitoon! Veljemme toi hänet klo 10 jälkeen, antoi hoito-ohjeet ja lähti takaisin kotiinsa vähän ennen yhtä. Veljeni lähtee perheineen vaimonsa vanhempien luo Pohjanmaalle, eivätkä he voi ottaa koiraa mukaan, eikä äitikään voi muuttonsa takia auttaa.

Heti ensimmäiseksi kävimme siskon kanssa ulkoiluttamassa Pyryn pitkällä iltapäivälenkillä. Se teki tarpeensa mallikkaasti pusikkoon. Kuljimme pyörätietä pitkin Vuoksenniskan pohjoisosasta Kolmen Ristin Kirkolle ja takaisin.

Pyry ei ole vielä syönyt tai juonut lainkaan. Veljeni mukaan se ei ainakaan syö pariin päivään, mutta mielestäni kyllä sen pitäisi edes juoda, jos se haluaa pysyä terveenä.

Pyry on energinen, melko haukkuva koira. Se haukkuu, jos posti tulee tai joku tulee sisään. Se tykkää leikkimisestä, vaikka on jo 8-vuotias. Se ei siedä muita uroskoiria ja isottelee varsinkin itseään isommille koirille. Mutta kyllä se kiltti on.

Levättyämme pitkästä kävelylenkistä vein Pyryn vielä kerran ulos, puolen tunnin kevytkävelylle Vuoksenniskan keskustaan. Sovimme siskon kanssa, että hän kävelyttää koiran aamuisin, ja minulle jäävät päivä- ja iltalenkit.

Huomenna olisi tarkoitus mennä käymään entisessä työpaikassani Mustissa ja Mirrissä ja esitellä Pyry tuttavilleni. Toivottavasti Pyrtsi käyttäytyy hyvin!