Greyn anatomian alkamisen kunniaksi olen alkanut muistella myös vähän vanhempia sairaalasarjoja, joita on näytetty telkkarissa. Olen intohimoinen sairaalasarjojen ystävä, ja minusta on mielenkiintoisempaa seurata potilaiden hoitoa kuin rikosten ratkomista. Mikä noissa poliisisarjoissa ihmisiä oikein kiehtoo???

Muistan, kuinka 90-luvulla oli kaksi mhatavaa, toistensa kanssa kilpailevaa sairaalasarjaa, joita näytettiin MTV3:lla torstai-iltaisin vuoronperään - Teho-osasto ja Chicagon lääkärit. Näistä kahdesta pidin enemmän Chicagon lääkäreistä. ja oli todella surullista, että se loppui paljon nopeammin kuin Teho-osasto. Ajattelin, että ei Teho-osasto selviä paljonkaan pidemmälle, koska kaikki rakkaat hahmot kuolivat pois tai muuten lähtivät. Mutta sarjaan tuotiin paljon uusia hahmoja, ja sarja alkoi tuntua lähes loputtomalta. Sen vuoksi Teho-osaston myöhemmät kaudet jäivätkin minulta lähes kokonan unohduksiin, koska vanhoja, ihania hahmoja ei enää ollut, ja sarja oli menettänyt alkuaikojen viehätyksensä. Toki nyt toivoisin näkeväni Tehiksen uusintoja telkussa, mutta eihän niitä Maikkari näytä, eihän?? Ne pitää ostaa DVD:nä, jos ne haluaa nähdä! Kaikkien aikojen parhaat Tehis-hahmot olivat mielestäni (Wikipedian järjestyksessä, ei omassani) Mark Greene, Susan Lewis, Peter Benton, Jeanie Boulet, Kerry Weaver, Elizabeth Corday, Luka Kovac, Dave Malucci ja Abby Lockhart.

Chicagon lääkärit tuntui turhan lyhyeltä sarjalta, mutta kausia oli sentään 6. Parhaat hahmot olivat mielestäni (jälleen kerran Wikipedian järjestyksessä) Kate Austin, Billy Kronk, Diane Grad, Keith Wilkes, Dennis Hancock, Lisa Catera, Phillip Watters, Danny Nyland, Jack McNeil ja Camille Shutt. Ilmeisesti Chicagon lääkeritä ollaan julkaisemassa DVD:nä Englannissa, saa nähdä, saapuuko sarja koskaan Suomeen!

Ainoa brittisarja, jota katson säännöllisesti Monty Pythonin lisäksi, on Holby Cityn sairaala. Sarja on nyt tauolla, YLE neuvottelee sen jatkosopimuksesta. Toivottavasti sarja tulisi takaisin! *kädet ristissä* Nelosen Päivien viemää ei ainakaan takaisin enää tule, joten kaikki toivoni on nyt YLEssä! Kaikkien aikojen parhaat hahmot mielestäni ovat olleet (Wikipedian järjestyksessä) Chrissie Williams, Ric Griffin, Elliot Hope, Jac Naylor, Kath Fox, Danny Shaughnessy, Sandy Harper, Steve Waring, Owen Davis, Mubbs Hussein, Lisa Fox, Jess Griffin, Ben Saunders, Diane Lloyd, Tom Campbell-Gore, Ed Keating, Zubin Khan, Mickie Hendrie, Donna Jackson, Connie Beauchamp, Joseph Byrne, Sam Strachan, Dan Clifford ja Faye Morton. Tuntuu siltä, että iso osa suosikeistani on jo poistunut, ja vain neljä näistä on enää nykyisessä sarjassa.

No, tässä minun  tunnustukseni. Lisää luvassa.