Vau. Kyllä veti hiljaiseksi tuo Greyn anatomian 9. kauden avausjakso. Se oli todella korutonta, karua ja surullista katseltavaa. Kuin koko sarjan henki olisi kuollut Markin poistuessa sarjasta. Koko asetelma oli aivan sekaisin. Meredith ja Derek olivat todella etäiset, ja Derkiltä oli amputoitu käsi pois. Cristina oli tosi kurjassa asemassa uudessa sairaalassaan. Hän oli erossa Meredithistä ja joutui työskentelemään paikassa, jossa häntä ei kuunneltu. Oli outoa nähdä ystävykset juttelemassa iPadin (vai minkä lie hirvityksen) kautta toisilleen. Alex oli kuta kuinkin normaali, samoin ylilääkäri ja "Natsi" (joka oli saanut uudeksi lempinimekseen "Pikapano", LOL!). Ja Owen oli myös niin normaali kuin vain saattoi olla siinä tilanteessa.

Mutta Callien tilanne oli lohduton. Häntä oli surullisinta katsoa. Eikä riitä, että hän menetti Markin, vaan hän saattaa olla menettämässä myös Arizonan, joka on vihainen hänelle siitä, että hän joutui amputoimaan tämän jalan eikä voi olla enää lääkäri. Uudeksi lastenlääkäriksi tuli joku luihun näköinen tyyppi, ja heti ensi silmäykseltä hän vaikutti epäpätevältä hommaan. Ja uudet lääkäriharjoittelijat ovat niiiiiin laimeita kuin vain voi olla! Heissä ei ole minkäänlaista särmää, millaista oli Meredithin porukalla heidän tullessaan ensi kertaa Seattle Graceen! Nämä vellihousut ovat heikkoja rääpäleitä eikä heissä ole mitään mielenkiintoista. 

Mitenköhän homma jatkuu tästä? Tämän jakson tunnelma oli jotenkin niin anti-Grey kuin voi vain olla. Se oli tietyllä tavalla kypsempää tavaraa kuin muina kausina ollaan totuttu näkemään. Meredithin porukka tuntuu aikuistuneen aikaisempien vuosien innokkuudestaan. Sarjan sielu oli täysin kadoksissa. Jatkan kuitenkin katsomista. Katson sarjan loppuun asti, haluan tietää, miten asiat järjestyvät, vai järjestyvätkö ollenkaan. Mutta mielestäni se, että Meredithin piti saada lapsi Derekin kanssa ei oikein sovi Meredithille. Hän ei mielestäni sovi äidiksi ainakaan vielä. Ja Cristina saa mielestäni kaikkein kurjimman kohtelun, on saanut sarjan 1. tuotantokaudesta lähtien. Inhottaa, että hän joutuu olemaan paikassa, jossa häntä ei lainkaan arvosteta. 

Minusta olisi ihanaa nähdä Greyn 8. kausi uusintana. Tai tulisipa se jo DVD:lle! Tahdon muistaa, miten tähän sotuun päädyttiin!